Uppföljare på gång!

Nyss hemkommen från en tur till den fantastiska fjällmiljön i Jämtland håller jag på att samla mina intryck. Vandringen genom jämtlandstriangeln triggade fantasin och vips hade jag flera karaktärer med mig som sällskap på resan. De kan gå bredvid mig, eller så går jag upp i dem och föreställer mig hur de skulle bete sig i samma omgivning. I uppföljaren till Bränt Land kommer en nyckelperson befinna sig en miljö som på många sätt sammanfaller med den jag just kommit ifrån och vad är bättre än att faktiskt ta sig till den plats som inspirerar en? Man kan leta all möjlig information i förväg, men det är inte samma sak som att vara på plats.

Kanske är det något knas i huvudet på mig, men så fort jag ser något i naturen, kanske en mörk klump uppe på nån sluttning, då kan jag genast se något monster framför mig som väntar på att kasta sig över mig. Vid ett tillfälle utbrast jag lyckligt “här är en perfekt plats för ett bakhåll!” och föreställde mig bågskyttar dolda i terrängen. Skadad är man ju, hehe.

Ett tag kände jag mig verkligen som en stockholmare på vift, som blev sjukt upphetsad av att se renar. Men sen funderade jag på saken och insåg att jag tycker det är lika spännande att se annat djurliv här hemma också. Jag försökte tydligen konversera med både möss och huggormar när jag var liten, de senare till mammas stora skräck. Fascinationen för naturen och dess invånare går djupt i mig.

Det blev många bilder tagna och beskrivningar formulerade. Vi hittade bland annat en stenformation som såg ut som ett ansikte, riktigt häftig, lite som de två stora stenstatyer som the fellowship passerar i Sagan om Ringen. Man får titta noga på bilden och använda fantasin! 🙂 DSC_0892Så nu återstår det bara att fortsätta sätta tänderna i nästa bok, som kommer heta Spår av Drakarnas fjäll! En titel som har flera bottnar. Har skrivit lite mer än hälften av boken i dagsläget – den är på väg!

#bräntland #uppföljare #arveteftermörkertiden #spåravdrakarnasfjäll #triologi #svenskfantasy #inspiration #jämtlandstriangeln #jämtland

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *