Bok 3 – Myten om Månmästaren

Atiline har offrat sig för sin syster Neris och i kölvattnet av Drakarnas kidnappning förs hon till slavägaren på Kelta. Väl där sätts ett spel av fysisk och psykisk terror igång mellan de två, med oklar utkomst. Men ön vilar på fler hemligheter och medan Atiline skaffar bundsförvanter uppdagas en förbannelse som kan vara förklaringen till keltanernas plötsliga förvandling från handelsresande till Världshavets mest krigiska folk.

Neris anländer till Netheren förklädd som Atiline och kaos utbryter i huvudstaden när folket äntligen får en annan kandidat till styret än den tyranniska Selevir. Men Neris blickar också söderut, där hon är fast besluten att rädda systern från sin fångenskap. Kan hon ena Numidia i tid för att ta sig till systern eller kommer det bräckliga nya systemet kollapsa direkt? Först måste hon dock ta sig an sitt livs viktigaste strid, den mot det uråldriga väsen som bosatt sig i palatset i huvudstaden.

Samtidigt befinner sig fler av Atilines vänner i kritiska situationer som kommer spela en stor roll i den upplösning som närmar sig. För snart stundar en uppgörelse med Drakarna som kommer ta sig mytiska proportioner. Och i mitten av allt står den mystiska Månmästaren, som har förmågan att störta världen.

Myten om Månmästaren är tredje och avslutande delen i ”Arvet efter Mörkertiden”.