Resa iväg för att hitta hem

Ibland måste man lämna allt för att hitta tillbaka till den person man är. Hemma kan man bli blind. Man ser bara den person som presterar, den som hela tiden bekymrar sig för om den gjort tillräckligt. Där finns den som jämför sig, den som försöker vara något den inte är, den som i svaga stunder intalar sig att ens värde utgörs av vad man åstadkommer.

Helt okej utsikt att vakna till!

Jag är den personen ibland och blir galen på att köra på i samma hjulspår och rutiner. Det inser jag inte alltid när jag är mitt uppe i dem, men när jag väl lämnar hemmet och reser iväg, då ser jag allt utifrån. Det behöver inte alltid vara en resa runt halva jorden, bara jag kommer iväg från vardagen. Då har jag tid och ork att se mig själv. Se andra. Lära känna mig själv igen, samtidigt som jag får lära känna andra. Då när jag bara kan vara i mig själv, känna lugnet. Då ser jag kvinnan som törstar efter upplevelser, efter att träffa nya människor. Och hon som aldrig riktigt passar in får släppa ut sina vingar.

Några saker jag klurat på under min resa:

  • Jag är inte en företagartyp. Jag har en passion för att skriva som jag gjort till ett företagande. Det betyder att jag måste skapa på det sätt jag mår bra av, inte utifrån prestationskrav, och därför måste jag tillåta mig själv att låta saker och ting ta tid. Skrivandet är inte något jag kommer sluta med, oavsett om företaget finns kvar eller inte.
  • Jag är inte riktigt skapt för en rutinmässig vardag som rullar på med jobb och lite fritid. Jag har ett vanligt jobb för att jag måste (även om jag trivs väldigt bra med det jag har), men allra bäst skulle jag må om jag kunde ägna all tid åt skrivandet och träningen. Därför har jag ett starkt behov av att hitta på saker som bryter mot vardagen.
  • Jag måste söka nya upplevelser och utmaningar, jag måste framåt till nya insikter, frågor och reflektioner; upptäcka andra människors personligheter och egenheter; se inspirerande natur, miljöer och byggnadsverk. Det är det som utvecklar sinnet och förgyller livet!
  • Det var oändligt skönt att inte vara nåbar via internet eller samtal/sms under nästan en vecka! Att inte kunna titta på social medier. Fotade dessutom sparsamt för att vara mer i nuet och visst njöt jag mer av allt som hände runtomkring. Verkligen en nyttig upplevelse som följer med till livet här hemma!
Om man bara får äta en enda sak resten av livet väljer jag den här fantastiska salladen med koriander! Och friterad matbanan till! Sååå gott! Bananhjärta/blomma var för övrigt den här vegetarianens häftigaste proteinupplevelse.

Slutligen, Filippinerna är ett fantastiskt land! Trevliga människor och en massa paradisstränder och öar utan en annan turist i sikte. Båtresa och boende med Tao Philippines var verkligen höjdpunkten, rekommenderas starkt!

Ingen el, ingen mobil. Bara närvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *