Om författaren

Jag har alltid skrivit och kommer alltid fortsätta skriva. Det är lika naturligt och nödvändigt som att andas för mig. Orden ger mig mening i en föränderlig värld och är ett verktyg för mig att hantera livets stora frågor.

Uppvuxen i Stockholms skärgård drogs jag tidigt till mörkret i skogen och fantiserade om vad som kunde dölja sig där. Allting spännande, fantastiskt och hemlighetsfullt lockade mig. Jag har fått berättat för mig att jag gärna fantiserade ihop historier på stående fot och skrev många små böcker av olika slag.

Någonstans i tonåren väcktes drivet att skriva något längre. Jag hade producerat mängder med poesi i flera år, men inga längre projekt. Samtidigt fanns en längtan hos mig att läsa om fler drivna kvinnor inom min favoritgenre: fantasy. En idé väcktes och som en del av projektarbetet under tredje året på gymnasiet skrev jag första utkastet till Bränt Land. Det omarbetades sedan i omgångar i runt tio år innan den blev redo att ges ut.

Bränt Land (2016) inleder fantasyserien Arvet efter Mörkertiden. Uppföljaren Spår av Drakarnas fjäll kom ut 2018, samma år som jag startade det egna företaget Öppna Vidder förlag. Tredje och avslutande delen, Myten om Månmästaren, är planerad för utgivning år 2020.

På min blogg berättar jag om mitt skrivande, men reflekterar också om andra teman som är viktiga för mig både privat och som författare, som psykisk ohälsa, träning som terapi, jämlikhet, normkreativitet och inspirerande upplevelser.