Skriva eller träna?

Det är frågan

Kan man satsa på en stor utveckling i sin träning samtidigt som man tänker sig skriva klart en bok? Det är en fråga jag klurat en del på den senaste tiden. Man har ju bara en viss fritid och den tiden rinner iväg så snabbt att man till och med efter långhelgerna plötsligt sitter där och utbrister “Va? Är tiden redan slut?” Jag kan liksom aldrig få nog av att träna och skriva. Hinderbaneloppet Tough Viking har hägrat framför mig sedan förra året och tanken på att förbättra prestationen i år har drivit framåt i träningen. Samtidigt var det här året jag lovade mig själv (och en massa andra här på bloggen) att jag skulle slutföra den andra boken i min fantasyserie. Helst innan bokmässan i oktober. Så när man väl har lite tid över, vad ska man välja?

Ambivalensen jag känner har också avspeglat sig här, på min blogg. Jag har inte riktigt vetat vilken riktning jag ska ta. Från början var ju tanken att ge en bakgrund till författaren Cecilia och mer insikt i processen kring skrivandet. Men eftersom jag insett att jag mår sjukt bra av att träna mycket och behöver det för att göra jobb och liv mer hanterbart, har den delen av mig också fått ta plats – till och med mer än böckerna ibland. Och vissa läsare av bloggen förväntar sig skrivande, vissa mer om träningen. För mig är ju båda bitarna lika viktiga, skrivandet är min passion, mitt utlopp för fantasin och min bearbetning av känslorna, medan träningen är mitt lyckopiller, terapin för mitt sinne och min kropp, kittet som håller ihop det som är jag. Det är här jag har fastnat och varje gång jag ska skriva ett inlägg sätter det griller i mitt huvud. Därför har det nu också dröjt jättelång tid sedan jag skrev senast.

 

Men man ska inte klaga (inte så mycket i alla fall) på att man har på tok för mycket roligt att göra och jag vill inte kompromissa mellan mina två livselexir – tar man bort det ena så försvinner intensiteten i det andra – så vad hittar man på för lösning? Jo, jag kommer försöka skriva två inlägg i veckan – ett om träning, ett om skrivande. Och så kan man välja att läsa om det ena eller det andra, eller både och 🙂

Kanske borde man egentligen välja att satsa mer på det ena, men jag struntar i det just nu!

Och ni får jättegärna tala om vad ni skulle vilja läsa mer om på min blogg!

Mina två sidor. En stunds skrivande avkoppling på träningsresan i mars. Och springa upp och ner för Hammarbybacken kan man ju roa sig med under påsken om man har vänner som peppar en 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *